Andere reisvehalen

Reisverhalen Annie


 

Voorbereiding

Dit wordt onze zeventiende reis naar Amerika, deze keer gaan we met een auto en slapen in hotels.

Omdat we graag een keer de kersenbloesem in Washington DC willen bekijken keken we regelmatig wat de vliegtickets naar IAD moesten kosten en op woensdag 11 januari zagen we ineens tickets voor een mooie prijs dus gelijk geboekt.

We vliegen op 22 maart om 10:30 am van Brussel naar Montreal met Air Canada we komen om 01:20 pm aan en vliegen vervolgens met United om 07:14 pm door naar Washington Dulles waar we om 09:11 pm aankomen.

Terug op 4 april dan hebben we een rechtstreekse vlucht onder de naam van Brussels Airlines maar de vlucht wordt uitgevoerd door United, vertrek IAD om 05:36 pm aankomst Brussel om 07:15 am op 5 april.

Vrijdag 13 januari ook een auto geboekt voor de hele periode, een midsize suv van Alamo geboekt via usa.reisen.

Omdat we de kersenbloesem willen zien wordt de reis daar op afgestemd, hoe we de reis indelen weten we nu dus nog niet, naast de bloesem willen we nog een aantal dingen n Washington DC bezoeken waar we tijdens onze reis in 2009 niet aan toe gekomen zijn.

Daarnaast willen we een deel van Virginia en North Carolina bezoeken dus gaan we daar eens informatie over zoeken.

 

Update 3 maart

Ondertussen is bekent wanneer men de hoofdbloei van de Cherry Blossom verwacht, Petra een van de AllesAmerika forum leden poste het van de week op het forum en ondertussen is het ook op de speciale NPS- site is het inmiddels te lezen.

De hoofdbloei valt aan het beig van onze vakantie dus blijven we het eerste weekend in de omgeving van Washingtobn DC.

Annie heeft ondertussen voor de eerste vijf nachten het Vienna Wolf Trap Hotel in Vienna geboekt dit hotel ligt redelijk dichtbij het metrostation zodat we gemakkelijk in DC kunnen komen.

Hierna willen we de Blue Park Ridge gaan rijden in Virginia en North Carolina waarna we via een stukje South Carolina naar de kust rijden om langs de kust weer naar het noorden te rijden.

Hotels voor het roadtrip gedeelte zullen we ter plaatsen boeken mede omdat we nog niet precies weten waar we uit zullen komen, we willen onder andere Chimney Rock Park bezoeken maar daar zijn op dit moment nog volop werkzaamheden aan de gang en als dat tijdens ons bezoek nog zo is zullen we het waarschijnlijk overslaan omdat de mooie viewpoint dan niet toegankelijk zijn.