Andere reisvehalen

Reisverhalen Annie


 

Dag 22 zondag 8 mei 2005 Guadalupe Mountains NP

 

Vanmorgen weer eens uitgeslapen tot 08:00 uur, we blijven hier in de buurt en voor 08:00 mochten we geen generator gebruiken.

Na het ontbijt om 09:15 uur begonnen aan onze eerste hike zo vanaf de campground want dat is ook het startpunt van verschillende trails.

We gaan de Devil’s Hall Trail doen een trip van 4,2 mile round-trip door de Pine Springs Canyon die voor ¾ deel door een wash loopt, het eerste stuk gaat langs de bergkant een pad van twee schoenen breed maar nergens langs steile afgronden.

Eenmaal in de wash gaat het over veel losliggende rotsblokken de trail is aangegeven met stapeltjes stenen maar hier en daar is het wel zoeken naar de meest begaanbare pad waarbij soms grote stappen omhoog en op de terug weg omlaag genomen moeten worden.

Op het eind van de trail moet men een soort trappen lopen over flagstone achtige rotsen.

Aan het eind een poosje gezeten en een Pay-Day gegeten, een snack die onder andere bestaat uit honing, caramel en pinda’s, zoet maar ook zout en dat is weer goed om het uitgezwete zout aan te vullen er zit tegenwoordig ook altijd een doos chips in de rugtas om het zoutgehalte aan te vullen.

Langs dezelfde weg terug een andere mogelijkheid is er niet, onderweg verschillende cactussen gefotografeerd.

Na 3 ¾ uur waren we weer terug op de campground waar we eerst gegeten hebben.

Daarna zijn we naar McKittrick Canyon gereden, 7 mile over de US-62 oost ook een onderdeel van Guadalupe Mountains NP en alleen gedurende de daguren geopend, ook hier zijn verschillende trails.

We hebben de McKittrick Canyon Nature Loop gedaan 1 mile langs met hier en daar uitleg over de omgeving.

Geen gemakkelijke trail het pad is ook maar twee schoenen breed en het gaat redelijk omhoog en omlaag hier zijn we 1 uur onderweg geweest.

Het visitorcenter daar was gesloten maar er is een overdekte tentoonstelling en ook de trailmap kon men buiten vinden.

Op de McKittrick Road naar het park toe zag ik ineens roze bloemen dus vlug gestopt er stonden alles bij elkaar 6 Horse Crippler cactussen weer een mooie vondst.

Hierna zijn we naar Frijole Ranch gereden een historische boerderij nu ingericht als museum op 1 mile van de campground ook hier starten een aantal trails we hadden het idee op de Smith Springs Loop Trail van 2,3 mile maar een blaar op Annie haar hiel die ze vanmorgen had opgedaan deed te veel zeer om dit te doen dus hebben we alleen het eerste stukje gedaan wat rolstoel toegankelijk is en dus op de sandalen gedaan kon worden.

Je komt dan tot de eerste van de twee natuurlijke bronnen die op deze trail zitten de Manzanita Spring een loopje van 0,4 mile daarna de boerderij nog buitenom bekeken, het museum was gesloten.

Hierna terug naar de campground om te ontdekken dat het daar nu heel wat drukker was terwijl we weggereden waren zonder onze plaats te merken met de gedachte dat het niet druk zou worden gelukkig was hij nog vrij.

Guadalupe Mountains NP is een schitterend park, als je van wandelen houd anders is er niet veel te doen, er zijn geen wegen binnen het park.

Men kan er meerdere dagen hiken, er zijn verschillende backcountry campgrounds, men kan het park van noord naar zuid of anders om door hiken.

Wij zaten aan de zuidkant maar ook aan de noordkant is een (kleinere) campground de Dog Canyon campground hier kon je vanuit Carlsbad NM via de NM-137 dat is 62 mile.

Guadalupe Mountains NP geeft samen met Carlsbad Cavens NP weer wel het bekende krantje uit.

Campground: Guadalupe Mountains NP, kosten $ 8,00 geen hook-up alleen restroom en een paar waterpunten er is hier een aparte tent campground met mooie plekken.

Vandaag gereden 26 mile.

 

Dag 23 maandag 9 mei 2005 Guadalupe Mountains NP – Big Bend NP

 

Vanmorgen om 06:45 uur uit bed koffie met de fluitketel gezet omdat de generator pas om 08:00 uur aan mag en toen waren wij al onderweg, eerst de watertank nog afgevuld.

Na een klein stukje US-62 west de US-54 zuid op naar Van Horn daar eerst de tank vol gegooid en weer verder.

Nu over de US-90 zuid tot aan Alpine hier nog wat boodschappen gedaan, omdat we 4 dagen Big Bend gepland hebben en daar niet zo veel te koop is en meestal zijn de prijzen ook flink hoger, maar ook in Alpine was niet alles te krijgen en een stuk duurder dan tot nu toe.

Je kan merken dat we in een gebied zitten wat niet zo dicht bevolkt is, ook onderweg zie je dat op 100 mile kom je hooguit 3 auto’s tegen.

In Alpine ook nog even met El-Monte gebeld, de dame vertelde mij dat ze al een hele morgen geprobeerd had contact te leggen met een bedrijf in Alpine maar dat het niet gelukt was, of ik het zelf wilde proberen, ze gaf 2 telefoonnummers en het adres van de firma.

Aangezien naar ons idee de gaten zo goed dichtzitten met ducktape dat we de reis wel uitkunnen hebben we geen actie meer ondernomen, voor dat je het bedrijf gevonden hebt en ze daar klaar zijn ben je een halve dag verder.

In Alpine de TX-118 zuid genomen die ons naar de Big Bend zal brengen, net voor het park in Study Butte de tank nog vol gedaan, het was daar al flink warm, toen het park ingereden.

Het entrancestation was gesloten dus zo door gereden, jammer was dat er ook geen box met parkkaarten hing zo heb je geen idee waar wat is, gelukkig is er een duidelijke bewegwijzering.

In het visitorcenter bij Panther Junction een toegangskaart en een parkmap en een krantje gehaald wat ook in Big Bend NP nog uitgegeven wordt.

Hierna door gereden naar Rio Grande Village waar we op de RV campground willen staan vannacht, omdat we nodig de batterijen van de fototoestellen en de laptop op moeten laden.

Het foto’s maken in Carlsbad Cavens heeft nog al wat van de batterijen gevraagd dus eerst opladen.

Het is snikheet in de Big Bend op de campground was het ruim 100 graden F, ‘s avonds om 10:00 uur was het nog 92 graden F dus 32,5 graden C.

Op de campground dan ook gelijk de airco op vol vermogen en binnen blijven buiten brand je weg.

Tegen zonsondergang kwamen de dieren weer wat meer tevoorschijn terwijl we buiten zaten liepen er 3 Turkey gieren op nog geen 5 meter afstand, ook een roadrunner kwam redelijk dichtbij terwijl in de schemer een groep van 8 javalina’s op het gemak langs kuierde dus moest het fototoestel nog even overuren maken.

Volgens onze buurman is het ’s morgens rond de 50 graden F en kan men tussen 14:00 uur en 19:00 uur eigenlijk niets ondernemen, dus morgen vroeg op stap en ’s middag siësta houden.

We kijken hoe het morgen gaat als het echt zo heet blijft korten we het bezoek aan de Big Bent wat in.

Campground: Big Bend Resort RV, kosten $ 21,44 met full hook-up de douche is een betaal douche $ 1,00 voor vijf minuten.

De vlakbij gelegen campground van het NP zelf is ook geschikt voor tenten, in de zomer is het hier echter snikheet met temperaturen die geregeld boven de 40 graden liggen wel is er veel schaduw van de Cottonwood trees.

Getankt, Van Horn 29,573 gallon a $ 2,259 en Study Butte 21,436 gallon a $ 2,369

Vandaag gereden 287 mile.

 

Dag 24 dinsdag 10 mei 2005 Big Bend NP.

 

Vanmorgen op de normale tijd opgestaan ondanks een warme nacht, bij het naar bed gaan was het nog 29 graden en bij het opstaan was het nog steeds 24 graden.

We zijn eerst naar de Boquillas Canyon gereden om onze eerste hike te doen, een redelijk gemakkelijke loop met een korte klim waarna je afdaalt naar de Rio Grande die op het eind van de trail is een smalle hoge canyon verdwijnt.

Als je wilt en het risico wil nemen kan je zo Mexico in, de Rio Grande is hier doorwaadbaar, de lokale Mexicaanse bevolking doet dat ook men heeft aan Amerikaanse kant spullen zoals beschilderde hikesticks neergelegd om te verkopen, ze roepen je dan vanaf de Mexicaanse kant aan en als je daar op in gaat komen ze de rivier over om te onderhandelen.

Op dat moment zijn ze dus illegaal in de USA en worden nu en dan ook opgepakt waarna ze via een officiële grensovergang zo’n 100 mile verder de grens weer over gezet worden.

Ook zetten ze blikken neer met de vraag om een donatie voor een school, maar of het daar echt voor is weet ik niet.

Ondanks het vroege uur stond er al een handelaar.

Het zicht op de Rio Grande is schitterend in de verte zie je ook een Mexicaans stadje liggen Boquillas Del Carmen genaamd, voor 9/11 kon je via een dirtroad naar dit stadje toe maar tegenwoordig zijn alle grensoversteken binnen het park verboden.

In de Rio Grande zagen we verschillende schildpadden zwemmen er zitten hier twee soorten.

Ook al waren we vroeg het was toch al erg warm op deze trail.

Lengte van de trail 1.4 mile hoogte verschil 40 meter en 1 uur nodig dit klopt redelijk als men de tijd neemt om even aan de rivier te zitten.

Hierna de Boquillas Canyon Overlook nog bezocht vanwaar je een beter zicht hebt op het stadje.

Het idee was om naar Grapevine Hills Road te rijden een dirtroad maar goed te doen met een gewone auto en daar een trail te doen, het was inmiddels 11:00 voor we daar waren en gloeiend heet om dan 2.2 mile zonder schaduw te doet leek ons niet verstandig.

Besloten om te kijken of we naar Chisos Basin kunnen komen, er word aangegeven dat deze weg niet geschikt is voor motorhomes van 24 feet of langer ook zou de campground geen grote RV’s kunnen hebben.

De NM-15 van Silver City naar Gila Cliff was heel wat moeilijker en op de campground waren genoeg plaatsen voor een 29 feet camper.

Omdat je hier een stuk hoger zit ( Rio Grande Village 1850 feet tegen Chisos Basin 5401 feet) was het hier een stuk koeler dus gelijk besloten om hier te slapen vannacht.

Om 12:00 uur nog een hike gedaan de Basin Loop Trail 1.6 mile met 350 feet hoogte verschil best pittig omdat het redelijk warm was, de trail loopt voor een deel door een jeneverbesbos dus hadden we hier en daar nog wat schaduw, 1,5 uur over gedaan mooie hike over weer een smal pad maar zonder enge afgronden.

Hierna naar de campground gereden en de rest van de middag lekker onder de Ramada gezeten bij een temperatuur van 31 graden in de schaduw .

In de loop van de middag kwam er wat meer wind dus ramen open zodat de camper ook wat koeler wordt, tegen de avond kwam er wat bewolking en vielen er nog 3 X 10 spetters regen niet genoeg om af te koelen.

Campground: Chisos Basin, kosten $ 10,00 geen hook-up wel een dump en restrooms, 63 plaatsen ook geschikt voor tenten en een stuk koeler dan de campgrounds bij de rivier het is hier dan ook een stuk drukker.

Vandaag gereden, 39 mile.

 

Dag 25 woensdag 11 mei 2005 Big Bend NP.

 

Vandaag is Annie jarig, leeftijd ??? jammer genoeg zitten we in en gebied zonder WIFI mogelijkheid en ook de telefoon geeft geen netwerk zodat ze geen felicitaties van het thuisfront kan ontvangen, zodra we weer contact hebben met de buitenwereld zullen de sms’jes wel binnenrollen.

Vanmorgen eerst gekeken of de Grapevine Hills Road begaanbaar was, wel voor gewone auto’s maar het was een groot wasbord dus hebben we het maar niet gewaagd om 12 mile te gaan bobberen.

Doorgereden naar de westkant van het park via de Ross Maxwell Scenic Drive naar Castolon en daar nog 8 mile naar de Santa Elena Canyon waar we een hike willen doen.

Volgens de gegevens 1.6 mile met 80 feet hoogteverschil en men zou er een ½ uur voor nodig hebben.

Het hoogte verschil was meer dan 160 feet en de afstand was veel langer wij zijn 1 uur onderweg geweest ik vermoed dat ze in plaats van roundtrip de one way gegevens opgenomen hebben.

Men loopt een stukje langs een creek en dat door een rietveld om daarna een betonnen trap op te gaan en de canyon een stuk in te lopen tot het water van de Rio Grande van wal tot wal staat en men geen droge grond meer heeft om te lopen.

Onderweg nog een paar mooie cactussen kunnen fotograferen waaronder een barrelcactus die alleen hier voorkomt.

Het start punt van de trail is ook het punt waar veel kanotrips beginnen dus was het redelijk druk met auto’s van kanoverhuurders.

Vanaf de campground koste het ons bijna 2 uur om daar te komen het is dan ook 46 mile, alles ligt hier ver uit elkaar en zoals alles in Texas is ook het park enorm groot, zo is er ruim 200 mile aan hiketrails.

Omdat men ook hier weer op rivier niveau zit is het er snik heet, in de loop van de dag kwam de temperatuur op 104 graden F zo’n 40 graden C gelukkig staan we hier niet op de campground want daar mag men ook nog geen generator gebruiken.

Bij Castlon Historic District wilden we ook nog even rondkijken op een korte trail langs een aantal oude huizen en schuren maar alles was voor het seizoen gesloten (te heet).

Gelukkig wel even de afslag genomen want daar kwamen we verschillende groepen van een Coryphantha tegen die we nog niet eerder gezien hadden en op 1 daarvan stonden ook nog 2 bloemen.

Langs de Ross Maxwell Scenic Drive nog verschillende zijwegen gedaan met overal korte wandelingen naar viewpoint, voor lange hikes is het nu veel te warm.

Wel hebben we nog verschillende cactussen gevonden die we nog niet eerder tegen gekomen waren.

Big Bend NP is een schitterend park maar dan vooral voor de winter en het voorjaar tot half april.

Helaas was het de dagen dat wij in het park waren erg nevelig zodat de bergen constant in een nevel gehuld waren hierdoor konden we niet echt mooie foto’s maken van vergezichten.

Omdat het zo warm is hebben we besloten om een dag korter in de Big Bend te blijven .

Terwijl ik dit zit te typen kwam er net een stinkdier langs lopen helaas te vlug om te fotograferen.

Nu en zeker in de zomer is het er veel te warm men kan dit park wat temperaturen aangaat vergelijken met Death Valley NP en Anza Borrego Desert SP in Californie.

Campground: Chisos Basin, kosten $ 10,00 geen hook-up

Vandaag gereden 99 mile.

 

Dag 26 donderdag 12 mei 2005 Big Bend NP – Monahans Sandhills SP

 

Vanmorgen eerst van de campground weggereden om een stuk verder op een parkeerstrook te stoppen en daar het ontbijt klaar te maken, we zitten bijna zonder gas en mochten op de campground pas na 08:00 uur de generator gebruiken.

Om gas te sparen de koffie en thee gezet met koffiezetapparaat (huur) en waterkoker (eigen) op de elektra van de generator, het gas wordt onderweg en als we geen stroom hook-up hebben ook gebruikt voor de koelkast en die kan je hier niet missen.

Plaatsen waar je gas kan tanken zijn niet zo dik gezaaid op sommige campground kan het ook maar voorlopig komen we die niet tegen, volgens de TL-Directory komen we er morgen een paar tegen ondertussen opletten of we tankstations tegen komen die ook LP-gas verkopen.

Na het ontbijt terug gereden tot Panther Junction en daar de tank volgegooid daarna de afslag richting Marathon genomen en op het gemak het park uitgereden met nog een paar korte stops, er is op dit stuk parkweg niet zoveel te zien.

Een maal buiten het park wordt de weg de US-385 deze dus noord gereden, een paar mile buiten het park komt men in een permanente fuik van de Border Patrol deze wilde weten of er alleen maar US citizens in de camper zaten, nee die zitten er niet in en dus wilde hij de paspoorten zien ook vroeg hij nog of we in Afghanistan of Irak geweest waren en of we de grens met Mexico over geweest waren alle antwoorden nee en have a nice day.

Bij Marathon een klein stukje US-90 oost en de US-385 weer vervolgen naar Fort Stockton, hier boodschappen gedaan, een milkshake bij de Mac. en een footlong bij Subway voor het middageten.

De TX-18 noord genomen naar Monahans en daar even doorgereden naar een campground om te kijken of we daar WIFI hadden, niet dus terug gereden met de laptop aan je weet nooit, in het stadje 4 verbindingen 2 beveiligd en 2 vrije maar die laatste waren veel te zwak ze kwamen maar op 1 streepje binnen dus konden we geen verbinding maken misschien hadden we in Fort Stockton meer kans gehad want daar waren verschillende motels, morgen weer proberen we komen dan door Odessa en Midland beide redelijk grote plaatsen.

Bij de Junction met de I-20 getankt en daarna de I-20 oost op om er 6 mile verder weer af te gaan naar de Parkroad 41 die je in Monahans Sandhills SP brengt.

Daar een campsite geboekt en de camper op zijn plaats gezet.

Een leuk park wat constant in beweging is (letterlijk) want de voetstappen die ik maakte bij het beklimmen van een duintop waren een uur later al niet meer zichtbaar terwijl het toch niet echt hard waait.

Een beetje rondgekeken in de buurt van de campground die midden tussen de duinen ligt niet al te ver want ook hier is het 33 graden in de schaduw en die duinen van los zand opklimmen kost toch wel moeite, het zand is ook nog gloeiend heet, wat foto’s gemaakt en de koelte van de camper opgezocht.

Campground: Monahans Sandhills SP, kosten $ 14,00 met water en elektra Hook-up verder zijn er restrooms en showers en een dumpstation voor vuil water ook hier zijn weer tent sites te vinden.

Getankt, Big Bend NP 20,531 gallon a $ 2,334 en Monahans 24,148 gallon a $ 2,159

Vandaag gereden 203 mile.

 

Dag 27 vrijdag 13 mei 2005 Monahans Sandhills SP – Abilene

 

Vanmorgen eerst nog een deel van het park bekeken, onder andere bij het visitorcenter de nature trail gedaan een korte wandeling over een vlak pad met tekst en uitleg over flora en fauna in het park.

Hierna de I-20 oost op en er bij Odessa weer af om via de BR-20E op zoek te gaan naar winkels of Malls, niets gevonden waar ze hier de winkels verstoppen zijn we nog niet achter.

Net als gister een deel van de route met de laptop op schoot, een paar WIFI verbindingen gevonden maar te zwak om verbinding te maken.

Wel vonden we tussen Odessa en Midland een campground waar ze propaangas verkochten dus gelijk de tank vol gedaan voor $ 18,00 was hij weer vol.

Aan het kantoor en de cabins te zien was ook dit weer een voormalige KOA, alles zag er zeer verzorgd uit wat ook aan de prijs te merken was, volgens de TL-Directory $ 32,00 per nacht.

Hier hadden we wel een goede verbinding dus eenmaal van de campground af in de berm geparkeerd en even naar huis gemaild, de verbinding was buiten het terrein te zwak om het reisverslag bij te werken terwijl we op het terrein vol ontvangst hadden.

Onze weg over de I-20 oost vervolgd en bij Sweetwater nogmaals geprobeerd om een paar winkels te vinden en moet een Factory-outlet en een Wal*mart zitten, de Wal*mart van een afstand gezien maar door Roadworks konden we er niet bij komen, van de outlet hebben we behalve het bord langs de I-20 helemaal niets gezien.

Onderweg op een restarea de lunch gebruikt en daarna doorgereden naar Abilene, daar zijn we van de weg gegaan bij een KOA-campground met de gedachte dat we daar mogelijk een verbinding konden maken.

Voor de campground geparkeerd en jawel en nog op vol vermogen ook dus het reisverhaal hier bijgewerkt.

In Abilene na wat zoeken een Kmart gevonden maar die had weer geen grocery afdeling een stukje verder dan een Albertsons en daar de boodschappen gedaan.

De planning was om naar Abilene State Park te rijden en daar ook te overnachten maar de Farmroad 89 die er naar toe gaat hebben we niet kunnen vinden, waarschijnlijk in een roadwork een bord gemist, terug gereden naar de I-20 en deze nog een stukje oost gevolgd naar de campground die we als reserve op hadden staan.

De campground zelf zien er goed uit en ook de restroom en shower zijn netjes en schoon alleen de omgeving is niet geweldig rondom leggen verschillen de revisie bedrijven en een opslag van oude jaknikkers en andere materialen voor de oliewinning, maar het is maar voor 1 nacht.

Vandaag dus niet precies kunnen doen wat we wilden, hopelijk morgen beter.

Campground: Abilene RV Park, kosten $ 18,00 met Goodsam korting en full hook-up geen tent sites.

Getankt Abilene 25,808 gallon a $ 2,099

Vandaag gereden 287 mile.

 

Dag 28 zaterdag 14 mei 2005 Abilene – Sherman

 

Gisteravond werd het bewolkt en in de verte was het lichten niet van de lucht, eerst in het noorden en later ook in het westen donder hoorden we niet dus zit het ver weg.

Nog geen 5 minuten op bed en het begon te regenen eerst zacht maar al snel hard en nu kwam ook het onweer heel dichtbij, echt Texas onweer (groot) je hoorden het van links naar rechts rollen, gelukkig was het na een half uur over zodat we konden slapen.

Nog even buiten gekeken daar liepen weer kleine riviertjes over de campground.

Geen lekkage gehad dus de ducktape is goed bevestigd.

Vandaag weer op de normale tijd gestart, we willen eerst naar onze laatste campground van deze trip rijden omdat het weekend is eerst maar een plaats boeken voor het geval het druk word.

De I-20 oost weer op tot de junction met de I-30 ook deze een stukje oost en dan de I-820 noord en de I-35W noord deze komt samen met de I-35E om gezamenlijk de I-35 te vormen.

De I-35W komt uit Fort Worth en de I-35E komt uit Dallas bij Denton komen ze samen.

De afslag naar de US-82 oost genomen en is Sherman een klein stukje I-75 zuid naar de campground die had nog plaats genoeg, volgens mij begint het seizoen hier nog maar net want in Abilene waren bij de campgrounds de zwembaden nog leeg en hier is hij nog afgedekt.

Hoewel vandaag heel de route over de Interstate ging was het wel een mooie rit deze omgeving is heel groen met verschillende lakes en creeks en veel eikenbos met hier en daar was landbouw (er was nog niet gezaaid voor zo ver ik kon zien) ook wat veeteelt en oliewinning, dat laatste niet zo veel als het stuk tussen Monahans en Abilene.

Op de campground gegeten en daarna terug gereden naar de Junction van de I-75 en de US-82 daar zitten volgens de campground eigenaar verschillende grote en mooie winkels.

Dus heel de middag rondgekeken en inkopen gedaan, er zat een winkel tussen waarvan we dachten dat het niet veel zo zijn maar dat bleek nu net de leukste van allemaal hier hebben we dan ook verschillende uren doorgebracht en veel leuke dingen gekocht er waren bijvoorbeeld 4 gangen met scrapboek spullen dus was Annie even bezig.

Voor de liefhebbers Hobby Lobby, 2500 Town Center Road, Sherman TX, je vindt er van alles op decoratie gebied voor huis en tuin.

Hobby Lobby heeft door de 300 winkels in de USA ze zitten echter niet in alle staten en alle winkels zijn op zondag gesloten.

 

Als ik hier zou wonen hadden ze er een goede klant bij want ze hebben heel leuk spul om de tuin te versieren, jammer dat het te groot is om mee te nemen, hoewel we zijn ook nog even naar de vlakbij gelegen Wal*mart geweest om een extra weekendtas te kopen want de koffers worden te klein.

De voeten worden moe (een stevige hike is minder vermoeiend dan langs en door winkels lopen) dus op het gemak terug naar de campground, morgen hebben we nog een dag om het uitgaven gemiddelde van deze vakantie wat te verhogen.

Campground: Lazy ”L” RV Park, kosten $ 20,25 met Goodsam korting en full hook-up geen tent sites.

Getankt, Denton 28,694 gallon a $ 2,049 met $ 0,02 korting op de Goodsam pass.

Vandaag gereden 242 mile.

 

Dag 29 zondag 15 mei 2005 omgeving Sherman.

 

Vanmorgen eerst uitgeslapen tot 08:30 uur, we willen nog wat winkels bezoeken maar omdat het zondag is gaan veel Malls pas om 10:00 of 11:00 uur open dus kunnen we rustig starten.

Op het gemak de omgeving wat bekeken, het is een mooie streek met veel watersport mogelijkheden.

Vlak bij de grens met Oklahoma het Texas visitorcenter bezocht en daar wat folders over outlets en Malls meegenomen.

Wat ze hier dichtbij de Malls noemen, (een campground bij McKinney adverteert er mee) is toch al vlug een kleine 100 mile rijden.

We hebben na de middag nog een outlet bezocht en daar een paar uur rondgekeken.

Hierna wilden we nog even bij Hobby Lobby binnenlopen waar we gister ook waren maar die is dus op zondag gestolen.

Op het gemak naar de campground gereden en begonnen met inpakken.

Eenmaal alles ingepakt kregen we het idee dat met wat beter inpakken mogelijk toch alles in de koffers had gepast.

Maar op deze manier is het toch wat minder stressen, alles is ingepakt behalve slaapzakken en toiletspullen en dat kan nu in die extra tas zodat de koffers nu al dicht zitten.

Na het eten de camper van binnen schoonmaken, nog even tanken 1 mile verderop daar is de benzine maar 1,949 en er zou ook een Wi-Fi mogelijkheid zijn dus willen we even kijken of we naar huis kunnen mailen en het reisverslag updaten.

Het Wi-Fi signaal was te zwak om verbinding te krijgen dus proberen we morgen nog een keer bij El-Monte of op het vliegveld.

Campground: Lazy ”L” RV Park, kosten $ 20,25 met Goodsam korting en full hook-up

Getankt, Sherman 29,473 gallon a $ 1,949

Vandaag gereden 183 mile

 

Dag 30 maandag 16 mei 2005 Sherman – Dallas – Cincinnati – Atlantic Ocean

 

Vanmorgen weer op onze normale tijd opgestaan en op het gemak ontbeten, hierna de camper verder schoongemaakt en alle overschotjes weggegooid.

Op het gemak via de I-75 zuid naar McKinney gereden en naar het verhuurstation van El-Monte.

Ons gemeld en toen ik mijn naam zei kreeg ik als antwoord ” O, de meneer van de hagelbui” de camper werd van binnen en buiten bekeken maar behalve de kapotte dakramen was alles in orde, de gebruikte generator uren werden genoteerd.

Of de vuilwatertanks leeg waren keek de dame niet eens waarschijnlijk had ze al gezien dat de kleppen open waren en ook de afsluitkap hing er los bij, dit doe ik altijd zo kunnen er geen misverstanden ontstaan of ze leeg zijn of niet.

Als je niet met lege tanks komt brengen ze hier $ 50,00 voor in rekening.

Naar binnen om de papierwinkel af te handelen, 5 generator uren a $ 3,00 en de schade aan dakramen gaat u $ 700,00 kosten, dat lijkt mij een beetje veel voor alleen een 4 plastic kappen de rest van de ramen is nog heel zeg ik, ja maar het is $ 700,00 per incident zegt de dame, nou volgens mij is het maximaal $ 700,00 per incident.

Daar moet de baas dan maar naar kijken, dus wordt die er bij geroepen hij bekijkt de schade nogmaals, u heeft gelijk dat is geen $ 700,00 schade.

4 X $ 26,92 + 2 manuur a $ 58,00 maakt $223,68 dat lijkt er meer op dus wordt de rest van de papieren afgewerkt.

Hierna gaan we nog een poosje buiten van het zonnetje genieten en proberen we of we nog een Wi-Fi verbinding kunnen vinden ook dat lukt zodat we nog even een mailtje naar huis doen en het laatste stukje van het reisverslag online zetten.

Om 11:15 uur worden we naar het vliegveld gebracht wat ook nog 1 uur rijden is.

Keurig afgezet bij de terminal van Delta waar we zo kunnen inchecken 1 wachtende voor ons, koffers afgeven bij de TSA en naar buiten voor een peukje en onze laatste footlong sub die we vanmorgen nog even bij de Subway gehaald hebben.

Omdat we nog niet door de controle geweest zijn heb ik mijn aansteker nog en dat is vlug bekend bij verschillende mensen die ook nog willen roken maar hun aansteker al kwijt zijn.

Op deze mannier kom je met heel wat mensen aan de praat.

Naar binnen en door de controle, daar wilde ze in mijn rugtas kijken, ik vermoede het al want terwijl mijn rugtas in de scanner zat werd er een hogere bijgeroepen.

Ga je gang ik heb niet te verbergen, het bleek dat de reserve batterij van mijn digi de mensen op het verkeerde been had gezet, toen de tas met de cameratas en de batterij er naast nogmaals door de scanner gingen was alles oké, wel werd alles opgeschreven samen met mijn gegeven overgenomen van de boardingkaart.

Keurig op tijd de lucht in na het pantomime spel van de stewardessen, op de korte vluchten zijn er geen monitoren zodat men in het gangpad staat en voordoet hoe veiligheidsriemen en zuurstofmaskers werken.

Korte vlucht dus alleen maar wat te drinken en verder niets.

Op Cincinnati geland gelijk met nog een Delta toestel op de andere baan wat best een mooi gezicht is.

Uitstappen aan de A-terminal en een klein stukje te voet naar de B-terminal waar de internationale vluchten van vertrekken.

Daar weer even naar Max & Erma’s voor wat te eten en drinken en een peuk, ook hier weer een poos staan praten met medeverslaafden.

Naar de gate gelopen daar bleek de vlucht overboekt en zocht men mensen die later wilden vliegen, mooi aanbod 2 uur later vliegen wel via Parijs en nog $ 400,00 per persoon toekrijgen, Annie zag dat niet zitten en men zocht maar 1 persoon, jammer die $ 800,00 zou onze trip naar New York dit najaar wel heel goedkoop maken.

De dame aan de gate keek alleen of de naam in het paspoort klopte met de naam op het ticket en verder hebben we op Cincinnati geen controle gehad of gezien.

Mooi op tijd van de gate weg alleen was het spitsuur op de startbaan en dus stonden we voor het eerst de reis in de file.

De vlucht verliep voor de rest goed.

Campground: geen, nacht aan boord van Delta vlucht DL42

Vandaag gereden 37 mile.

 

Dag 31 dinsdag 17 mei 2005 Atlantic Oceaan – Amsterdam – Biggekerke

 

De vlucht ging voorspoedig alleen jammer dat de airco zo koud stond, ik heb zelfs nog een deken rond mijn benen gedaan omdat ze koud werden.

Mooi op tijd raakte de wielen weer Nederlands asfalt, even naar onze zoon gebeld die stond al in de aankomsthal.

Paspoort controle door en op zoek naar de band voor de bagage.

Daar was het een bende van heb ik jou daar, men vond het blijkbaar handig om 3 vluchten op 1 band te zetten terwijl er 4 banden stilstonden.

Nog maar even naar Pascal gebeld dat hij eerst nog wel even om koffie kon want dit gaat wel even duren.

Na ¾ uur kwamen onze koffers eindelijk tevoorschijn gelukkig wel alle 3 tegelijk.

Douane hebben we niet gezien, dus naar de aankomsthal waar Pascal ook net aan kwam lopen.

Naar de auto en op naar Biggekerke waar we rond 13:30 uur aankwamen.

Koffers uitpakken en gelijk de wasmachine vullen, post van 4 weken doornemen (alleen wat belangrijk is) de rest komt van de week wel.

De planten in de kas water gegeven, er stond al leuk wat in bloei een aantal soorten waren zelfs al uitgebloeid maar dat had ik ook verwacht.

Om 21:00 uur rolden we bijna om dus zijn we het bed ingedoken om er na 12 uur pas weer uit te komen.

Campground: ons eigen bed.

Vandaag gereden 0 mile.

 

Epiloog

 

Weer een mooie trip geweest.

De State Parks in New Mexico zijn eigenlijk niet meer dan veredelde campgrounds.

De 3 parken rond Deming (City of Rocks, Pancho Villa en Rock Hound) zijn in een dag te doen ook wat afstand aangaat.

Men moet voor elk park betalen, in New York is een kaartje goed voor alle parken die men die dag doet.

Langs de Interstates in Texas loopt aan beide zijden een weg mee die voor de hulpdiensten een vlugge toegang is bij ongevallen de op en af ritten hiervan zijn wel erg kort.

Big Bend NP een schitterend park maar volgende keer vroeger in het jaar, maart of begin april.

El-Monte roadsite assistance werkt in het weekend niet optimaal.

4450 mile gereden

510.703 gallon brandstof

$ 2.296 per gallon gemiddeld

8,71 mile/gallon

$ 15,65 per overnachting

$ 40,10 aan andere uitgave per dag